Menu
Zoeken Annuleer

Leerlingen BS De Kleine Wereld naar Kinderklimaattop 2015

De Kleine Wereld naar de grote wereld  | Kinderklimaattop 2015

De landelijke Kinderklimaattop 2015 vond plaats op vrijdag 6 november in Dordrecht. In de Duurzaamheidsfabriek bespraken zo'n 60 kinderen uit het hele land ideeën om klimaatverandering tegen te gaan. Het beste idee wordt meegegeven aan de Nederlandse klimaatdelegatie voor de Klimaattop van de Verenigde Naties, die eind november start in Parijs.

Tijdens de Kinderklimaattop bootsen de deelnemers een VN-top na. Zo'n 60 kinderen uit het hele land bespreken dan ideeën om klimaatverandering tegen te gaan. Dat gebeurt in vijf thema's: 'Weer en schone lucht', 'Duurzame schoolgebouwen', 'Duurzame mobiliteit', 'Natuur en milieu' en 'Water'. Deze workshops worden begeleid door wethouders, een heemraad, een boswachter en andere deskundigen.

 

Ook leerlingen een 4-tal leerlingen Groep 8 van BS De Kleine Wereld uit Twello, bezochten de Kinderklimaattop in Dordrecht. Zij droegen een briljant idee voor aan een jury om het klimaatprobleem op te lossen: met het oog op een nieuw schoolgebouw, werd er een zelf bedachte maquette van een  duurzaam schoolgebouw gepresenteerd.

 

De uitslag: een dik verdiende tweede plaats!

Media
  • Klimaattop De Kleine Wereld Twello.jpg