Menu
Zoeken Annuleer

Brede school De Fliert Twello


De nieuwbouw Brede School De Fliert biedt ruimte aan drie basisscholen: KBS De Kleine Wereld, CBS De Oase en OBS De Hietweide. Daarnaast is er een BSO en een peuteropvang in het gebouw gevestigd. De Brede School De Fliert heeft een totaaloppervlakte van 3.100 vierkante meter BVO.

Start bouw
De eerste paal van de nieuwe school werd geslagen op 12 oktober 2016. Alle ouders en leerlingen waren welkom om dit feestelijke moment bij te wonen. Vier versierde palen - symbool voor de vier nieuwe gebruikersgroepen - zijn op die dag door leerlingen in de grond geslagen. Met deze handeling is de bouw officieel van start gegaan.

Duurzaamheid
De onderwijsinstellingen hadden de ambitie een duurzame school te betreden. Om die reden is gestreefd naar een energie-neutraal gebouw waarbij de verwarming en de koeling door middel van vloerverwarming met een bodemenergiesysteem tot stand komt. Het benodigde elektrische vermogen wordt opgewekt door zonnepanelen. Daarnaast is gestreefd naar een nagenoeg onderhoudsvrij casco en onderhoudsarme installaties.

Verhuizing
De verhuizing van de nieuwe gebruikersgroepen vindt plaats voorafgaande aan de komende herfstvakantie. Op 23 oktober vinden de eerste lessen plaats binnen het nieuwe gebouw.Media
  • Verhuizen.jpg