Menu
Zoeken Annuleer


- Werken vanuit leerlijnen -

Op veel scholen binnen SKBG wordt duidelijk dat steeds meer vanuit leerlijnen gewerkt gaat worden en dat de methode veel meer bron is dan programmabepaler.

Op BS De Vordering te Vorden is men met het (voorbereidend) schrijven gestart met het groeps-doorbrekend werken (groep 1 t/m 4) vanuit de leerlijn Motorische ontwikkeling - schrijven.
Klik hier Beryl Grob - Methode Voorbereidend schrijven -.docx

Op BS De Scheperstee te Warnsveld is Marijn Sieben in groep 6/7 van start gegaan met een experiment waarbij binnen een afgebakend blok vanuit de methode vanuit de leerlijn gewerkt wordt. Kinderen worden betrokken bij het stellen van doelen en worden meer eigenaar gemaakt van hun eigen rekenontwikkeling.
Klik hier M. Sieben - Methode Wereld in Getallen -.pdf

- Nieuw schoolconcept St. Martinus | Brede school Antonius -
St. Martinus Bussloo en Brede school Antonius De Vecht starten met een nieuw schoolconcept.
 
Zij gaan het onderwijs anders organiseren, waarbij niet meer in klassen of vaste groepen gewerkt wordt maar in leer-units en ateliers.

Er is een speel-leerplein, een samenwerkplein, een stilteruimte en drie instructie-werkplekken. De kracht van kleinschaligheid kunnen de scholen hiermee etaleren en de risico's van kleinschaligheid spreiden door intensief samen te werken met elkaar.

Klik hier Flyer Vernieuwd onderwijs.pdf