Invalpool

Invalpool

Als er binnen SKBG-scholen een leerkracht wegvalt, wordt er teruggevallen op de invalpool om een goede invalkracht in te zetten waardoor goed onderwijs gewaarborgd blijft. IJsselpool regelt de vervanging van leerkrachten en onderwijsassistenten voor SKBG, Archipel, IJsselgraaf, PCBO Voorst en Procon.

De vervanger is in dienst van SKBG. Een invaller werkt op verschillende SKBG-scholen en scholen van de andere besturen - deel uitmakend van de IJsselpool -. Werken in de pool is veelal een mooie opstap naar een vaste baan. Soms kiezen leerkrachten er ook voor om tussentijds een jaar in de pool te gaan. Dit om andere scholen of andere schoolsystemen te leren kennen. Ook is er de mogelijkheid om deels in de pool of deels op een school te werken. 

Lees meer over de IJsselpool op hun site.

IJsselpool logo png

Werken bij SKBG

Ben jij op zoek naar een job in het basisonderwijs en is jouw oog gevallen op SKBG? Bekijk dan de mogelijkheden onder 'Vacatures' en solliciteer!

Werken in de invalpool

De opleiders in de school houden nauw contact met de beleidsmedewerker HRM over het niveau van de pabo-studenten die worden opgeleid in de school. Samen met de directeur van de opleidingsschool, wordt onderzocht of er een passende werkplek voor de student is. Dit kan direct op een SKBG-school zijn, maar ook via IJsselpool. Startende docenten vinden het vaak prettig om  verschillende scholen te leren kennen en nog meters te maken om zijn of haar talent te ontplooien.

Je bent natuurlijk vrij om zelf contact op te nemen met SKBG. Heb jij een stage volbracht op een van onze scholen? Dan is de invalpool misschien iets voor jou. Na een gesprek met HRM wordt je eventueel voorgedragen voor de pool. Door in te vallen op een school van SKBG ben je verzekerd van goede begeleiding en een vast aanspreekpunt voor al je vragen.

Ben je een jonge enthousiaste leerkracht die flexibel is qua inzet? Sta je open voor begeleiding en deel je graag je ideeën en kennis met je collega’s? Neem dan contact op via de mail met de Manager HR, Marja Schotman.

Ook ervaren leerkrachten of zij-instromers zijn welkom om contact op te nemen.