Waarom SKBG

De rol van de onderwijsprofessional verandert continu. Een goede docent blijft zichzelf dan ook ontwikkelen. Natuurlijk ben je als meester of juf al breed inzetbaar en leergierig, maar je bent je er ook bewust van dat je nooit uitgeleerd bent. Een leerkracht blijft zelf dus ook een beetje leerling. Als SKBG zorgen we ervoor dat onze scholen altijd de beste opleidingsmogelijkheden bieden aan docenten. 

Via ons eigen intranet, vol inzichten en bronnen, delen onze collega's de kwaliteiten en expertises die ze in in huis hebben. Daarnaast zoeken schoolgemeenschappen elkaar op om van en met elkaar te leren. Bovendien delen ervaren professionals via onze begeleidingstrajecten hun kennis met startende leerkrachten. De overkoepelende stichting faciliteert verschillende mogelijkheden om de samenwerking op te zoeken. Denk bijvoorbeeld aan een speciale audit, waarbij een school door collega's wordt doorgelicht op een gezamenlijk vastgesteld vraagstuk. Ook tijdens speciale SKBG-dagen zoeken de scholen elkaar op om samen nog beter te worden.

Kortom, als jij je wilt blijven ontwikkelen als professional, is SKBG de organisatie voor jou.

Startende leerkrachten

Als je net de Pabo met succes hebt afgerond, ben je 'startbekwaam', maar je staat nog aan het begin van je ontwikkeling als professional. Bij SKBG vinden we het belangrijk om direct de juiste begeleiding te verzorgen. Jij ontwikkelt je daardoor beter en sneller, maar ook de kinderen krijgen beter onderwijs. Dat zien wij dan weer terug in de leerresultaten. Bovendien kan de juiste begeleiding voorkomen dat jij je enthousiasme voor het vak verliest en onnodig het onderwijs verlaat.

Met een doorlopend begeleidingsplan bieden wij een veilige start voor de nieuwe leerkracht. De begeleider van dit traject bij SKBG is Manager HR Marja Schotman. Heb je vragen over het begeleidingstraject? Neem dan contact met haar op via m.schotman@skbg.nl.